Alegeri la Crucea Roșie Română

Alegeri la Crucea Roșie Română

Vineri, 15 mai, la Brașov, a avut loc Adunarea Generală a Societății Naționale de Cruce Roșie din România ce a avut ca obiectiv alegerea noilor organe de conducere.

Reuniunea a fost deschisă și condusă de doamna Mihaela Geoană, președintele în funcție la acea dată, care, la finalul celor două mandate a declarat: “A fost un privilegiu și o mare onoare să conduc cea mai veche și prestigioasă organizație umanitară a României. Acești ani împreună ne-au arătat cât de actuală ne este misiunea și cât de ‎perene sunt principiile noastre. Într-o societate care încă iși caută drumul, în care sărăcia, egoismul, indiferența sau chiar abandonul par să devină dominante, Crucea Roșie Română trebuie să rămână un punct de sprijin, un reper și un exemplu al unei Românii în care solidaritatea, întrajutorarea și compasiunea militantă devin regula, și nu excepția”.

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României, în calitate de peședinte nou ales cu majoritate de voturi, a declarat:

„Am convingerea că demersul meu de a prelua calitatea de Președinte al Crucii Roșii Române este benefic și potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizații. Cred că mă voi bucura de încrederea dumneavoastră și că vom putea acționa corespunzător și în spiritul Valorilor Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.”

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a fost susținută, încă de la înființare, de Familia Regală. Regina Elisabeta, Regina Maria și Regina-mamă Elena s-au implicat cu devotament si abnegație în acțiuni umanitare ale Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

În cadrul Adunării Generale a Crucii Roșii Române au mai fost aleși cei șase vicepreședinți: d-nul Raed Arafat, d-na Laura Elena Chirean, d-nul Victor Paul Dobre, d-nul Victor Boiangiu, d-nul Aurel Dănuț Axinte și d-nul Alexandru Bănică, iar ca trezorier – dnul Claudiu Gănțoi.

Pricipesa presedinte