Despre Noi

Infiintata in 1858, la initiativa unui om de afaceri elvetian, Crucea Rosie, cu cei peste 153 de ani de existenta, este cea mai veche si mai prestigioasa organizatie neguvernamentala din lume. Este membra a Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie – cea mai mare organizatie umanitara din lume, cu peste 186 de societati membre, peste 105 milioane de voluntari si peste 300.000 de angajati care ofera ajutor pentru aproximativ 233 milioane beneficiari.

În Romania, organizatia a luat fiinta in 1876 si este singura organizatie umanitara cu o retea functionalã pe intreg teritoriul tarii, avand 47 de filiale, 1996 subfiliale, 1307 comisii si numarand in prezent peste 6000 de voluntari.

Crucea Rosie Romana asista persoanele vulnerabile in situatii de dezastre si de criza. Prin programele si activitatile sale în beneficiul societatii, contribuie la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta sociala sau politica.

Viziune

Prin actiune unitara, Crucea Rosie Romana se adapteaza schimbarilor dinamice din cadrul societatii pentru a putea sprijini comunitatile sa faca fata situatiilor de criza si suferintei umane.

Principii

Exista sapte principii fundamentale ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie:

  1. Umanitate
  2. Impartialitate;
  3. Neutralitate;
  4. Independenta;
  5. Voluntariat;
  6. Unitate;
  7. Universalitate.