Flashmob pentru conștientizarea problematicii cancerului de sân în județul Harghita

Flashmob pentru conștientizarea problematicii cancerului de sân în județul Harghita

Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală împreună cu asociația Arc Destine Comune din Târgu Mureș   organizează în data de 30.06.2015, la  Miercurea Ciuc pe platoul din fața Palatului Administrativ (Prefectura), începând cu  ora 17 un flashmob menit să atraga atenția comunității locale asupra importanței conștientizării cancerului de sân și a mobilizării populației în lupta cu această afecțiune.

Această activitate are loc în cadrul proiectului „Împreună pentru sănătatea sânului“, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, cu suma de 242.400 CHF. Proiectul își propune întărirea capacităţii locale a instituțiilor din 11 județe (printre care și Harghita) de a organiza şi susţine implementarea unor politici publice în domeniul cancerului de sân şi de a clădi comportamente durabile sănătoase cu privire la cancerul de sân în rândul populaţiei. Proiectul este implementat în perioada august 2013 – iulie 2015, de către Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS) și este coordonat la nivel local de asociația Arc Destine Comune din Târgu Mureș.

Echipa locală de proiect a efectuat  o cercetare unică și comprehensivă a situației cancerului de sân în județul Harghita, prin strângerea de date demografice și statistice și prin efectuarea unei analize calitative bazate pe focus grupuri și pe interviuri cu persoanele cheie din comunitate . Ulterior echipa locală a susținut sesiuni de informare în beneficiul a peste 500 femei harghitene.

Dorim să atragem și prin acest eveniment de stradă atenția populației harghitene și a autorităților locale asupra necesității conștientizării și asumării  acestei probleme de sănătate în vederea clădirii  unui comportament  sănătos  cu privire la sănătatea sânului.

Pentru  detalii suplimentare cu privire la acest flashmob, persoanele de contact sunt:

Ildiko Pop , Coordonator local, la tel. 0747-585887

sau la adresa de e-mail : popildi2@gmail.com

swiss-romanian

 

www.secs.ro

www.arcdestinecomune.ro