Help Net si Crucea Rosie – proiect prim ajutor si preventie dezastre naturale

Help Net si Crucea Rosie – proiect prim ajutor si preventie dezastre naturale

Help Net demarează un proiect amplu de educare pentru acordarea primului ajutor şi prevenţia dezastrelor naturale, alături de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România

Bucureşti, 13 ianuarie 2015: Help Net anunţă încheierea unui parteneriat strategic cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, având ca scop informarea şi educarea populatiei în acordarea primului ajutor în caz de urgenţă şi prevenirea efectelor dezastrelor naturale

Împreună cu Societatea Nationala de Cruce Roşie din Romania, Help Net îşi propune să faciliteze accesul la informaţii complete cu privire la acordarea primului ajutor în caz de urgenţă, prevenirea şi intervenţia în cazul dezastrelor naturale.

Astfel, pentru a facilita accesul la informaţii referitoare la acordarea primului ajutor în caz de urgenţe, Help Net lansează modulul Prim Ajutor în aplicaţia sa pentru mobil Help Net,  aplicaţie disponibilă atât pe sistemele de operare Android, cât şi pe IOS. Modulul conţine informaţii de prim ajutor furnizate de Crucea Roşie Romana. Mai multe detalii despre aplicaţie pot fi găsite pe www.helpnet.ro.

De asemenea, pentru a susţine şi sprijini iniţiativele Crucii Roşii Romane, în 40 de farmacii Help Net din Bucureşti, s-au instalat urne de donaţii pentru strângerea de fonduri. Prin intermediul acestor urne, clienţii Help Net pot dona sume de bani către singura organizaţie umanitară din ţară care are atribuţii ca auxiliară a autorităţilor publice în domeniul prevenirii şi intervenţiei în caz de urgenţă.

Dezastrele naturale produc numeroase disfunctionalitati in ceea ce priveste viata de zi cu zi a populatiei afectate. Crucea Roşie Romana a demarat un proiect de educare şi informare pentru prevenirea efectelor cutremurelor, proiect în care Help Net se implică prin distribuirea de flyere informative. În toate farmaciile Help Net din ţară au fost distribuite materiale cu informaţii esenţiale care vizează atât prevenirea dezastrelor, cât şi intervenţia şi acordarea primului ajutor.

“Catastrofele naturale distrug proiectele de viitor şi îngreunează viaţa oamenilor, motiv pentru care ne-am alăturat Societăţii Naţionale Crucea Roşie într-un parteneriat strategic pentru îmbunătăţirea pregătirii la dezastre”, afirmă Isabelle Iacob, Director General Help Net. “Prin acest parteneriat ne propunem să demonstrăm oamenilor că printr-o informare corectă şi o pregătire eficientă pot fi diminuate atât consecinţele, cât şi victimele dezastrelor naturale”, completează Isabelle Iacob.

“Crucea Rosie Romana este, prin excelenta, Primul Ajutor in caz de interventie la dezastre sau urgente pre medicale. Informarea corecta si avizata a populatiei reprezinta o prioritatea a noastra, prin care dorim sa minimizam efectele negative ale oricarui tip de dezastru.A sti ce sa faci, dar mai ales ce sa nu faci in situatii limita reprezinta de multe ori salvarea unei vieti! Multumim Help Net pentru acest parteneriat deosebit de important pentru romani!” declara Mihaela Geoana, Presedinte Crucea Rosie Romana.

Help Net şi Crucea Roşie au în vedere susţinerea acestui parteneriat pe termen lung, adresându-se unui număr de 500.000 persoane la nivel naţional. Parteneriatul urmăreşte dezvoltarea unei culturi a pregătirii în oferirea primului ajutor în caz de urgenţă, a prevenirii şi reducerii riscurilor şi victimelor, precum şi educarea pentru intervenţie şi acordarea primului ajutor.

Despre Help Net

Help Net Farma este o companie 100% românească pe acţiuni, ce operează una dintre cele mai importante reţele de farmacii din România. Help Net Farma face parte, alături de importatorul şi distribuitorul de suplimenţi nutritivi şi dermato-cosmetice Green Net, din grupul Farmexim, primul importator şi distribuitor de produse farmaceutice din România. Lanţul de farmacii Help Net a fost înfiinţat în 1998 şi are în prezent 180 de puncte de vânzare pe tot teritoriul României.

Despre Societatea Naţională de Cruce Roşie din România

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară care functioneaza neintrerupt din 1876, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliara autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

Prin programele si activitatile sale in beneficiul societatii, contribuie la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta sociala sau politica.

Principiile fundamentale ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie sunt: Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate.