NU desființării Institutului Cantacuzino!

NU desființării Institutului Cantacuzino!

Studenții mediciniști au luat inițiativa salvării Institutului ”Cantacuzino”. Pe 14 martie ei s-au întâlnit în fața Institutului, purtând halate albe, fluturând steaguri tricolore și afișând mesaje de susținere pentru această valoare neglijată a medicinii românești. Sâmbătă, în data de 4 aprilie, la ora 14:30, studenții se vor întâlni din nou pentru a le da autorităților un al doilea semnal. Studenților le pasă și spun: NU desființării Institutului Cantacuzino!

Vorbim despre România pentru români, despre un institut care:

  • a salvat milioane de vieți;
  • trebuie sa își păstreze importanța în sănătatea publică (în prevenirea și combaterea bolilor infecțioase, în cadrul programelor de sănătate publică);
  • este implicat în învățământul medical de înaltă calitate (studenți și medici);
  • este un important centru de diagnostic microbiologic
  • este una dintre cele mai importante structuri de intervenție în caz de epidemii și atacuri bio-teroriste, de o mare importanță pentru siguranța națională
  • are un rol esențial în blocarea creșterii prețurilor pentru vaccinuri.

Cu peste 90 de ani de activitate, Institutul Cantacuzino poate fi considerat simbolul cercetării medicale româneşti. Aici s-au preparat seruri şi vaccinuri pentru combaterea bolilor contagioase (holeră, febră tifoidă, tuberculoză, poliomielită, tuse convulsivă etc.)

Prin tradiție, încă de la înființarea institutului de către Profesorul Cantacuzino și prin Decret Regal (semnat in 1921 de catre Regele Ferdinand I), institutul a avut 4 roluri esențiale în medicina românească: diagnostic (și intervenție în sănătatea publică), producție, cercetare și învățământ.

Vă transmitem mai jos invitația făcută de studenții mediciniști:

qr-youtube

qr-facebook

Vă mulțumim şi vă aşteptăm să ne fiți alături, inclusiv urmărind pagina de facebook: https://www.facebook.com/salvamINCDMI (LIKE şi SHARE)

 

 

NU desființării Institutului Cantacuzino!

cantacuzino logo