Ziua Crucii Roșii Române – 139 de ani de activitate umanitară

Ziua Crucii Roșii Române – 139 de ani de activitate umanitară

Ca organizaţie auxiliară autorităţilor publice în domeniul umanitar, Crucea Roşie Română a contribuit remarcabil, în anul 2014, la ajutorarea persoanelor aflate în suferinţă. Am încercat, prin toate mijloacele pe care le deţinem, să ne îndeplinim misiunea. Resurse umane, corturi, adăposturi de iarnă, alimente de primă necesitate au fost mobilizate pentru a acorda ajutor victimelor inundaţiilor, pentru a oferi un trai decent persoanelor vulnerabile, bătrânilor aflaţi în nevoie, copiilor proveniţi din familii cu venituri mici şi, în general, tuturor celor care ne-au solicitat sprijinul.

Cu ajutorul voluntarilor noştri instruiţi, antrenaţi şi hotărâţi să salveze sau să îmbunătăţească viaţa semenilor de oriunde, Crucea Roşie răspunde de fiecare dată cu promptitudine în caz de urgenţă. Oamenii pot conta pe noi. Am făcut dovada că oferim un ajutor concret. Emblema noastră garantează servicii de calitate, care sunt acordate voluntar, imparţial şi neutru.

Prezența Familiei Regale alături de Crucea Roșie Română este o realitate istorică, respectată de societatea românească. Sunt sigură că vom putea acționa, în anii care vor veni, în spiritul Valorilor Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie. O perioada lungă de timp activitatea organizației s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Reginei Maria. Suverana a avut o extraordinară activitate caritabilă în timpul Primului Război Mondial. Regina Elisabeta, Regina Elena și Regina Ana au avut, în diferite epoci, propria lor participare la război și o activitate medicală susținută, pentru tratarea răniților, și o activitate socială dedicată familiilor care pierduseră pe cei dragi.

Pricipesa presedinte